17 Ekim 2016 Pazartesi

Squat (çömelme) Yersiz Bir Egzersizdir :)

 
ÇÖMELME (AĞIRLIK İLE)-ilk denemede 1kg ile başlayabilirsiniz.
Başlıktaki yersiz tamamiyle bu hareketi istediğiniz her yerde yapabileceğinizden geliyor. Evet çömelme egzersizini isterseniz kendi ağırlığınızla dambıllar olmadan evin içinde gezinirken, televizyon izlerken, yürüyüş arasında kısacası kendinizi rahat hissettiğiniz her yerde yapabilirsiniz.
   Haftada dört gün bazen üç gün salonda fitness eğitmeniyle çalışıyorum. Uzun zamandır spor yapmadığım için hem kilo aldım hem de kaslarım eridi. Malum sınav dönemini yeni atlattım ye iç otur ve çalış içerisinde geçen bir dönemdi. Hele de stresle höpürdetilen abur cuburlar yoku mu :(      Çömelme hareketini egzersizlerimin arasında 4*15 (60) tekrar şeklinde yapıyorum. Ancak ilk defa yapıyorsanız bunu 2*4 tekrar ve daha sonraki günler 3*10 tekrar ve 3*12 tekrarlar şeklinde arttırabilirsiniz.
   Şimdi gelelim Squat(çömelme) hareketinin doğru bir şekilde yapılmasına.
UYGULAMA
   Bacaklarınızı  kalça genişliğinden biraz daha fazla açarak dik duruyoruz. Ayaklarınızı 45 derece açıyla yanlara doğru açarak dizlerden büküp çömelme pozisyonuna geliyoruz. Sırtımız düz, göğüs ve omuzlarınızı açık tutarak karşıya doğru bakın. Kollarınızı karşıya doğru uzatın. Dizleriniz ayak bileklerinizle hızalı olsun ve her zaman dizler ayak baş parmağınızın doğrultusunda olmalı. Bu çömelme hareketini çömel-ilk pozisyona gel şeklinde tekrarlayın. Kendi ağırlığınız dışında bu hareketi dambıl yardımıyla yapabilirsiniz.
Miranda KERR aletler kullanmadan günlük egzersizlerini kendi ağırlığı ile gerçekleştiren ünlülerimizden. Kesinlikle bu konuda aletim yok egzeriz yapamam algısına kapılmayın.
FAYDDALARI 
Kan dolaşımının artmasını sağlıyor . Ayrıca bacak ve kalça kaslarınızda düzenli tekrarlar sonucunda ciddi manada şekillenme ve güçlenme sağlıyor. Denge kontrolünde vücudunuzu güçlendiriyor. Çömel-kalk tekrarları ile sindiriminizin kolaylaşmasında oldukça etkili. Çömelme egzersizlerinin hatırı sayılır faydaları olmakla birlikte çok farklı uygulamaları da bulunuyor. Bu konuyla ilgili beğendiğim bir squat egzersizi videosunu sizin için seçtim. SAĞLIKLA KALIN ♥


SQUAT ÇEŞİTLERİ

Ağırlık Arkada Çömelme (Hack Squat)
Bacaklar Açık Çömelme (Pile Squat)
Bacak Açıp Yanlara Çömelme (Side Split Squat)
Tam Çömelme (Full Squat)
Ağırlık Önde Çömelme (Front Squat)
Yarım Çömelme (Half Squat)
Ayrık Çömelme (Split Squat)
Tek Bacakla Yarım ya da Tam Çömelme (One Leg Squat)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder